El Crist de la Mar

Text: Rafa Domínguez

El segon Crist de la Mar ja torna a estar a l’ermita després de la restauració a la que ha estat sotmés, per la cel·lebració dels 100 anys de la construcció de l’ermita que va substituir a la ja desapareguda de Santa Càndida. En cristianitzar Jaume I l’alqueria, este va entregar l’imatge de Santa Maria per eixa ermiteta. Posteriorment, al 1650, es va dur al primer Crist de la Mar. Al 1924 es varen acabar les obres de l’actual ermita, per substituir l’anterior, declarada en runes l’any 1920.

Al 1936, el comité revolucionari instaurat al poble per la força, va destruir l’imatge que el mateix poble amagava per les cases, traslladant-lo per les nits de terrat en terrat. A la vora del riu va ser trencat i calat foc.Al 1940, l’imatge del segon Crist de la Mar va arribar de nou al port de Benicarló, duta per mariners, on es troba en l’actualitat. El proper 2024 es compliran 100 anys de la construcció de la nostra ermita.

Deixeu un comentari