LA GUIA TELEFÒNICA DE CASTELLÓ I PROVÍNCIA 1967

Text: Juan José Cornelles
Les guies telefòniques formaven part de la llar i de les empreses. Hi estaven tots els llistats de números de telèfons que estaven donats d’alta aquell any. El famós “llistí telefònic”.

El seu format imprès era de mida revista per a una lectura còmoda on poder veure el nom a cercar. Era distribuïda periòdicament per l’empresa Companyia Telefònica Nacional d’Espanya (CTNE), que després es va convertir en Telefónica. Els abonats figuraven amb el seu nom adreça i número telefònic.

També hi havia les seccions especials per a números d’emergència, serveis públics, empreses, comerços etc. , destacant-se en negreta o bé en requadres o peus i bases de pàgines com a publicitat.

Ara ABRIL disposa de diversos exemplars gràcies a la donació de la família del Sr. José María Febrer. Aquests exemplars eren una ferramenta essencial on poder trobar els números de les persones o negocis que s’estava buscant, fins que a la dècada de 1990 i principis del 2000 van començar a disminuir.

És curiós saber quins eren els números més habituals de Benicarló. Per donar-ne alguns exemples:
BAR CATALUNYA, C/ Grau, núm. 3 Telèfon 352
HOTEL AVENIDA , Avda. Generalísimo, 12 Telèfon 107
BAR CHIKY, C/ Major, núm. 13 Telèfon 225

La resta la poden consultar a les imatges on hi ha tots els del 1967. Moltes històries per explicar dins de cada número telefònic!. ABRIL intenta mostrar-les a tothom amb les entrevistes que realitzem a la nostra gent gran on ens expliquen les seues vivències.

Deixeu un comentari