80 anys de la mort de l’expresident Manuel Azaña

Jaime Ramia

Avui 3 de novembre de 2020, el Congrés dels Diputats ha retut homenatge a la figura de Manuel Azaña Díaz, President de la II República, en commemoració del 80é aniversari de la seua mort el 1940 a Montauban (França). En l’acte, la Presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha llegit un fragment de la seua obra “La Velada en Benicarló”, la qual narra totes les converses en les quals va participar durant la guerra civil i de les quals moltes d’elles van tindre lloc al nostre poble, concretament a l’Alberg Nacional, actual Parador Nacional.

Aprofitant el dia d’avui des d’ABRIL us volem comunicar que des de finals de 2019, ens trobàvem ja en l’organització de les I Jornades d’ABRIL, les quals s’anaven a celebrar en el dit mes, el qual uneix les sigles de l’associació. I aquestes, precisament dedicades a la figura de Manuel Azaña i el seu vincle amb Benicarló, anaven a tindre lloc en l’espai més idoni, on va ocórrer tot, és a dir, el Parador de Turisme..

L’aparició del COVID ens va fer decidir al març anul·lar les jornades. Esperem que en un futur pròxim i pel bé de la salut de totes i tots, puguem tornar a reunir-nos per a escoltar i conversar entre nosaltres i també amb els principals exponents i experts de la seua figura a l’Estat Espanyol, que si ja tenien aleshores ganes de vindre al poble, de segur que ara en tindran moltes més per a fer-nos partícips d’una persona que tan lluny ha dut el nom de Benicarló gràcies a la seua obra.

Imatge 1: Fotografía de l’Alberg de Benicarló, actual Parador Nacional.
Imatge 2: Retrat de Manuel Azaña, colorejat per ©lahistoriaacolorhttps://www.facebook.com/historiacolor

Enllaç homenatge en el Congrés dels Diputats: (Referència en el minut 17:45)

Deixeu un comentari