ABRIL reconeix la tasca de Ramon París per la seua incansable feina en la promoció de la cultura local des d’Onada Edicions i recorda el conjunt de rock dels anys 60 ‘The Spaniels’

L’entitat va lliurar un cabassets commemoratiu del sopar popular a Agustí Cerdà i José Miguel Garriga 

NOTA DE PREMSA 

L’Associació ABRIL va reconèixer dins el programa de Festes Majors el treball de persones com Ramon París, editor, empresari i activista cultural, com Abriler de l’any 2024. Amb aquest guardó, que es va lliurar enmig d’un sopar cultural a la fresca, de cabasset, al carrer Major, una peça original feta per l’artista Miguel Ángel Cavero, ABRIL pretén agrair i destacar el treball fet en pro del llegat local de París, vinculat a col·lectius com el grup Amunt o l’Associació cultural Alambor, entre d’altres i que ha fet possible realitats com l’Estel del Collet, la Cofradia dels Sants de la Pedra o nombroses col·leccions de llibres d’autors comarcals a través de l’editorial Onada Edicions, entre moltes d’altres. 

A l’homenatjat se li ha lliurat una peça escultòrica dissenyada específicament per a aquest guardó, que tindrà continuïtat en anys successius, formada per una rajola de ceràmica realitzada de forma artesanal pel ceramista Miguel Ángel Cavero, fixada a un suport de ferro rovellat que ens transporta a temps passats. Blanca Jovaní, de la junta d’Abril, va lliurar el premi al guardonat, en un acte conduït de forma magistral pel també abriler, Joan Ferré.

Ramon París, va agrair el reconeixement i el sopar de festes “amb molta companyia i moltes complicitats culturals que hem bastit de manera cooperada en un itinerari de llarg recorregut“.

El crític, professor i escriptor Josep San Abdón, va glosar el perfil de París com artífex de la renaixença cultural que ha viscut Benicarló en els últims anys de la ma de les seues iniciatives i donant a conèixer el seu decisiu paper en la materialització de xerrades, publicacions o activitats culturals diverses. Agustí Cerdà va fer una intervenció sobre els discursos de les festes patronals de Benicarló dels diferents mantenidors des de 1952, detallant els fils conductors dels mateixos i els discursos que ha pogut recopilar i va anunciar la propera edició d’un volum recopilatori dels textos recuperats.

El conjunt benicarlando dels anys 60: The Spaniels

The Spaniels

El to musical va vindre de la ma del desaparegut conjunt local dels anys 60, The Spaniels, on es va recordar la seua música i principals actuacions i cançons, així com la darrera unió del conjunt propiciada per la Penya Setrill i que va ser enregistrada per José Miguel Garriga per a Telecarlón, la desapareguda televisió local. Al sopar van acudir familiars dels músics de la banda roquera dels anys 60 i molts amics. Tot plegat, una gran vetllada benicarlanda.

Deixeu un comentari